Van Daan naar Daan Hout

Wie Daan tien jaar geleden had gezegd dat hij nu duurzame meubels importeert en verkoopt op zijn website en in zijn showroom, had hij voor gek verklaard. Kleine Daan wist van jongs af aan eigenlijk niet wat hij nou later wilde gaan doen als hij groot was. Na zijn studie kwam hij bij de Rabobank terecht, maar in een functie aan het bureau was hij niet op zijn plek. De wereld draaide elke dag door maar achter zijn computer zag Daan alles buiten gebeuren.

Daan Steigerhout

Om zijn hoofd toch een beetje leeg te maken, maakte hij op een avond in de schuur een salontafel van steigerhout. Als grap zette hij deze op Facebook, maar de reacties stroomden binnen. Vrienden en familie vroegen er ook één voor hen te maken, ditmaal tegen een kleine vergoeding. Daan had er plezier in en toen de meeste opdrachten in de familie en vriendenkring gedaan waren maakte hij een exemplaar om op Marktplaats te zetten. Anders dan anders. Waar iedereen in die tijd meubels van steigerhout aanbood, ging Daan de provincie in op zoek naar mooi authentiek sloophout. De combinatie van steigerhout met sloophout werd zijn nieuwe handtekening. Op Marktplaats stroomden bestellingen uit heel Nederland binnen. Daan werd door vrienden al snel omgedoopt tot Daan Steigerhout.

Van sloophout naar boothout

Na het maken van vele meubels had Daan het timmeren wel gezien. Het creatieve gedeelte en de verkoop vond hij leuker dan het maken. Daarnaast zat er een limiet aan zijn verkopen omdat hij alles zelf moest maken, maar hij wilde meer. Dus toen een kennis in Indonesië Daan vertelde over het mooi resthout van vissersbootjes, besloot hij zelf een kijkje te gaan nemen. Na het vinden van de juiste mensen werden er lokale werkplaatsen opgezet en in december 2014 kwam de eerste collectie naar Nederland. Daan liet zijn steigerhout los en werd de Daan Hout zoals we het nu kennen. De schuur waar hij begon met timmeren werd de showroom van de eerste collectie.

Webshop

De gehele collectie staat op de website, waar elk unieke meubel te vinden is. Van de schuur verhuisde Daan naar de showroom in Heerenveen, waar de steeds groter wordende collectie meubels nu te bezichtigen is. Daarnaast is er nog een expositie in Amstelveen, waar mensen de mogelijkheid hebben om de kwaliteit te kunnen ervaren voordat zij online bestellen.

Daan Hout

Daan Hout is uitgegroeid tot een meubelbedrijf dat duurzaamheid en lokale impact als belangrijke pijler ziet. De bevolking van het land van herkomst van de meubels wordt actief meegenomen in het concept.  Zo ontstaat er een netwerk van Daan Hout dat staat voor een duurzaam product. Van de Balinese contactpersoon, tot vele bekwame lokale  timmerlieden, van de de vissers tot de jonge jongens die wat willen bijverdienen door mooi hout van de zeebodem te duiken. Het belangrijkste is dat een ieder zo een graantje meepikt. 

De schuur waar Daan begon met timmeren is inmiddels een B&B, en het concept van Daan Hout reikt uit tot diep in Indonesië.