Home » Mangohout kast

Mangohout kast

De kleuren van Jodhpur in jouw duurzame mangohout kast uit de vis-collectie

Zo kleurrijk als de meubels van Daan Hout zijn, zo is ook Jodphur, de thuisbasis van de mangohout- en vis-collectie. Jodhpur is misschien wel een van de meest onderscheidende en kleurrijkste steden van India. De blauw geverfde huizen zijn omsingeld door een indrukwekkende muur uit 1459, met acht grote poorten. Jodhpur heeft een lange geschiedenis van koningen die ambachten aanmoedigden. Ook tijdens de dagen van de Raj werden ambachten, en dan voornamelijk houtbewerking, actief ondersteund. Niet gek dus, dat kleur en meubel maken in de cultuur van Jodphur verweven zit.

De werkplaats van Praveen

Binnen de stadsmuur, tussen alle blauw geverfde gebouwen, staat de werkplaats van Praveen. Deze werkplaats is even kleurrijk als de rest van de stad en staat vol met alle soorten en maten hout. Hier werkt Praveen samen met een klein team ambachtslieden aan Daan Hout meubels van teruggewonnen hout. Waar we de meubels van Praveen al kennen van de mango houten meubels, waaronder de mangohout kast en het Mangohouten tv meubel, heeft Daan Hout nu de vis-collectie ontwikkeld. De vis-collectie bestaat uit kleurrijk teruggewonnen hout, welke in de werkplaats door meubelmakers omgetoverd wordt tot meubels met een visgraat motief. Zo bestaat de bekende mangohout kast nu uit meerdere soorten hout in alle kleuren van de regenboog.

Teruggewonnen hout

Teruggewonnen hout is hardhout dat dienst heeft gedaan als deel van een gebouw, van oude schepen, oude deuren, plafonds en dergelijke. Het hout uit de mangohout kast van de vis-collectie kan daarom wel zestig tot honderd jaar oud zijn. De schoonheid van dit hout is dat er nooit twee delen hetzelfde zijn. Net als de boothouten meubels van Daan Hout zijn de kleuren en hout-combinaties van de meubels uit de vis-collectie allemaal verschillend. Dit maakt ieder meubelstuk uniek. Het hout van de mangohout kast uit de vis-collectie heeft daarom zijn natuurlijke kleuren en markeringen behouden. Een meubel waar geen tweede van is, precies zoals je van Daan Hout gewend bent.

De kleuren van Jodhpur in de mangohout kast

De rijkdom aan kleuren en materialen die je terugziet in Jodhpur, zie je ook terug in een mangohout kast uit de vis-collectie. De kast bestaat namelijk niet meer alleen uit mangohout, maar uit een mix van verschillende soorten hout waaronder acacia, saal hout en teak. De meubelmakers uit de werkplaats van Praveen toveren het diverse teruggewonnen hout om tot een meubel met een eigentijds visgraat-patroon. Dankzij dit patroon worden de kleuren verschillende soorten hout goed zichtbaar en heb je een origineel en eigentijds meubel die opvalt in je huiskamer.

Duurzaam en eigentijds

Het visgraat-motief van de mangohout kast zie je steeds meer terugkomen in woontrends. Daan Hout onderscheidt zich door de visgraat trend ook milieuvriendelijk te maken. Wanneer je kiest voor een meubel uit de vis-collectie, dan kies je voor duurzaam en eigentijds. Daan Hout geeft het teruggewonnen hout een tweede leven in een trendy model. Zo is bestaat jouw mangohout kast niet meer alleen uit mangohout, maar uit een rijkdom aan houtsoorten met een verhaal.